torsdag, augusti 31, 2006

Ebba smakar!

Hon började bli nyfiken för ett antal veckor sedan, tittade och begrundade vad det var som låg på mammas och pappas tallrikar där vid matbordet. Intresset har bara eskalerat och de senaste två veckorna har matens väg från tallrik till mun noga följts, tallrikar har tagits tag i och de små ögonen har sett mer än måttligt nyfikna ut.
Så i måndags var det dags för den första smakportionen! Mangopuré stod på menyn, efter att den ömma moderna noga valt ut något riktigt gott till den första måltiden.

Nyfikenhet byttes ut mot en minst sagt förvånad och lite förskräckt min, när den första lilla skeden nådde insidan av munnen... Pureén landade i haklappen strax efter...
Nyfikenheten återkom, nytt försök och pureén stannade lite längre i munnen... Smakade lite, såg ut att undra: "Ska det va såhär?!" och spottade ut lite igen... Sista lilla skeden mottogs med stor gapande mun och fortsatte förbi munnen ner i magen :-)



5 kommentarer:

Blogger Unknown skriver...

I ett tips i all välmening: börja med potatis- eller morotspuré istället. Olivia fick smak för fruktpureérna alldeles för snabbt och ville sen inte ha "riktig" mat... Jag fick gömma maten i efterrätten för att få i henne någonting! Men så är hon ju lite tokig också *s*

Kul att ni börjat med smakisar! Ebba ser ju otroligt rolig ut när hon gapar efter skeden :-)

P.S blanda gärna ut den mosade maten med bröstmjölk, det tycker barnen om!

Kram, kram!

01 september, 2006 09:45  
Blogger Ebbas mamma skriver...

Mmm, min mor sa samma sak angående vilken smak jag skulle välja... Det blir att köpa potatis eller morot idag, ville ju så gärna att hon skulle få nåt GOTT från början, knäpp vuxen tanke! Allt lär ju vara lika spännande ändå första gångerna man äter...

Ska testa det med bröstmjölk också.

Kraaam!

01 september, 2006 10:28  
Blogger Unknown skriver...

Jag håller med dig! Fick jag välja mellan mango eller potatis är valet självklart :-)

Men barnen brukar gilla morötter eftersom det är ganska sött, testa med det nästa gång! Olivia var skitsvår att få i smakportioner, hon ville helst bara äta bröstmjölk! Jag tror hon var 9 månader innan jag kunde byta ut en enda amning mot vanlig mat.

01 september, 2006 15:39  
Anonymous Anonym skriver...

Tänk att de flesta "små" reagerar lika på sin första smakportion. Spott ut - smaka lite / spotta ut mindre - gapa stort - meeeera !!! Hon ser för go ut Ebba liten. PPP (puss på pannan)

01 september, 2006 21:50  
Anonymous Anonym skriver...

vilken söting du har! (dagens) agnes lillebror noah käkar för glatta livet här, men det var lite trögt i början. här hemma var palsternacka en riktig favorit, den är ju så söt och god utan att vara efterrätts-söt. det och majspuré var riktiga höjdare.

http://noah.lurig.se/index.php/image/060627_sa_har_ser_majs_och_messmor_ut/

01 september, 2006 23:31  
Skicka en kommentar

<< Hem