måndag, augusti 07, 2006

En händelserik helg

Vi har tillbringat helgen på Storsudret, med allehanda trevligheter på agendan.
Lördagen gav oss en "prewiew" av både kyrkan och prästen som om dryga 2 veckor förvandlar oss till man och hustru... Ebbas tremänning döptes nämligen i lördags. Ebba verkade trivas i kyrkan - hon satt och tittade på takmålningarna och ljuskronorna under hela gudstjänsten, så vi kan ju hålla tummarna för att hon gör det nästa gång också, även om hon inte sitter i mammas trygga famn då.


Så sov vi över ute i stugan i Eke, tystnadens plats... Ingen el, inget vatten, inga ljud och bara helt underbart! Vi borde åka dit oftare för att bli tvingade att ta det lite lugnt. Ingen dator eller telefon som stjäl tid från familjeumgänget, för någon täckning på mobilerna ska ni inte tro att det finns där ;-)
För det överkomliga priset av 5 kronor kunde vi morgonen efter ta en dusch vid Ronehamns camping, för att komma fräscha till Ebbas gammelfarmors 92-års kalas. Det mest fantastiska med denna dams ålder, är att hon är tamej tusan piggare än mig! Hon cyklar, hon bowlar och hon promenerar i en takt få hänger med i... och hon är liksom den äldsta person jag nånsin träffat! DET är häftigt!

Och på sidan av alla dessa aktiviteter så har Ebba hunnit med att utvecklas "lite" också. Hon har vänt sig från rygg till mage för första gången på egen hand. Vi la henne på golvet, vände oss om i drygt 2 minuter, och då hade den lilla busungen snurrat runt! Här har jag väntat och tittat... och så gör hon det när man inte ser! Så har hon hittat sina fötter också, både med blick och händer. Nu ska hon ha tag i dem hela tiden, och det ser ut som att hennes nya mål är att få in dem i munnen också, även om jag tror att det blir lite svårt. Jo, visst - hon blir duktigare och duktigare på att lokalisera och greppa saker framför sig, men ändå...
Som om det inte var nog med allt det ovanstående, så har hon börjat skratta med ljud också! Inte varje gång, men vid några tillfällen har hon skrattat ordentligt, så hon nästan kiknade :-) Gissa gulligt!

Och alla som vi träffat i helgen har undrat samma sak: Är hon alltid så här glad?!?!


That´s my girl!

3 kommentarer:

Blogger Unknown skriver...

Bara två veckor kvar till bröllopet! Jisses vad tiden går fort :-)

Jag ser verkligen framemot det hela, det ska bli kul att gå på fest!! Synd bara att jag får låta bli vinet :-(

Kram, kram!

08 augusti, 2006 14:06  
Blogger Ebbas mamma skriver...

Ja, hu tiden går fort nu!

Vinet ja... Har börjat pumpa ur nu, för att ha ett lager till kvällen, för lite vin vill jag nog ha på min bröllopsdag!

08 augusti, 2006 17:20  
Anonymous Anonym skriver...

Humpa, pumpa, mammas lilla stumpa. Snart skall jag ha den stora äran att bli SVÄRMOR.
Tänk ändå, det är 7½ månader sen ni satt i köket hemma på Snövägen och började planera den stora dagen. Tiden har verkligen rusat och vad mycket som hunnit hända under dessa månader.
Det största av allt är ju att världens underbaraste Ebba har fötts, hon är verkligen en glad kicka, hoppas det håller i sig när mormor skall vara barnvakt.
Kram på er alla.

10 augusti, 2006 00:41  
Skicka en kommentar

<< Hem